×

DOMOV

O MENI

TRGOVINA

HIPNOZA

HORMONI

ZOBOZDRAVSTVO

ESTETIKA

KONTAKT

ESTETIKA

Kaj je botulin toksin - botoks?

Botulinum toksin je naravno prečiščena beljakovina, s katero dosežemo sprostitev obraznih mišic, saj prekine povezavo med živčevjem in mimično mišico.Z uporabo botoksa zgladimo in omilimo gubice med obrvmi, ob očesnih kotičkih, na čelu …Po letih smejanja, gubanja čela in mežikanjase v koži okrog oči in na čelu pogosto pojavijo globoke brazde in gube, ki jih imenujemo izrazne linije.

Kaj je cilj botoksa?

Zato botulin toksin ali botoks v majhnih količinah injiciramo v izbrane obrazne mišice. Ker botoks deluje samo nanje, se vaša obrazna mimika ne spremeni.


Poseg je hiter in izjemno učinkovit, rezultat pa je spočit in svež videz.


Vse prevečkrat videne spremembe obrazne mimike so posledica napačne rabe botoksa ali uporabe prevelike količine le-tega.


Zato je izredno pomembno, da poseg opravlja strokovno usposobljena oseba.


Za poseg potrebujemo do 30 minut. Učinek se pojavi po 7-10 dneh in traja od 3 do 6 mesecev.

Nevšečnosti po posegu

Manjša in ponavadi neopazna oteklina normalno nastopi po aplikaciji botulinum toksina, prav tako so normalno po aplikaciji vidna mesta zbodljajev ali rahla rdečina. Vse to pa je ponavadi skoraj nevidno in izzveni v največ nekaj dneh.Naše telo je anatomsko in po izgledu asimetrično. Točne simetrije po aplikaciji botulinum toksina zato občasno ni mogoče doseči, lahko pa asimetrija nastopi tudi zaradi drugačne reakcije telesa na eni strani. Korekcija asimetrije lahko zahteva dodatne injekcije botulinum toksina.

Kaj je hialuronska kislina?

Hialuronska kislina je naravna vlažilna učinkovina in glavna sestavina naše kože, ki jo je z leti vse manj. To opazimo z nastankom gub, slabšo prožnostjo kože, manjšim volumnom tkiva, upadlostjo obraza ...S sodobno metodo uporabe dermalnih polnil na osnovi hialuronske kisline vaši koži povrnemo čvrstost in volumen. Z nekirurškim posegom povečamo volumen tkiv, zabrišemo statične gube in podočnjake, oblikujemo upadle ustnice, lica, nos ali druge nepravilnosti obraza, koža postane bolj napeta in gube manj vidne.Hialuronska kislina je prozoren viskozen gel, dobavljen v sterilni injekciji. Je naraven polisaharid, ki se pojavlja kot pomemben sestavni element v koži, podkožju, vezivnem tkivu in v sklepih. V estetske namene se uporablja preparat, ki ni živalskega izvora in je zatovaren, možnost hujših reakcij pa minimalna.Hialuronska kislina je naravna snov, zato je telo ne zavrača. Trajnost posega je odvisna od vrste preparata, običajno pa učinkuje od 9 do 24 mesecev, odvisno tudi od telesa posameznika in hitrosti razgrajevanja polnil v telesu.Pomlajevanje obraza s hialuronsko kislinoje varen, hiter in strokoven poseg, ki traja približno 30 minut. Na želena mesta (v različne plasti pod kožo) natančno vbrizgamo polnila oziroma filerje s hialuronsko kislino.

Nevšečnosti po posegu

Preparati hialuronske kisline povzročajo začasno rdečino, otekanje in znake zbodljajev, kar v nekaj dneh navadno izzveni. Možno je, da po injekciji hialuronske kislinenastopi manjša krvavitev, ki je ponavadi omejena in se kaže z manjšo modrico. Za čim manjšo možnost tovrstnih zapletov je pomembno, da je zdravnik opozorjen na morebitno motnjo strjevanja krvi.

Tretma je primeren za odpravo:

  • izrazitih nazolabialnih gub (gubi, ki potekata od nosu na vsako stran proti ustnemu kotičku),


  • izrazitih marionetnih gub (gubi, ki potekata od ustnih kotovnavzdol proti bradi), globlje glabelarne gube (navpične gube med obrvmi),


  • za glajenje izraznih gub, ki jih ne moremo v celoti odstraniti z injiciranjem botulinum toksina oziroma botoksa, (npr.gube na čelu, "račje tačke" ob očesnih kotih, navpične gubice okoli ust, gubice na licih),


  • za korekcije na obrazu zaradi povešanja oziroma zmanjšanja volumna mehkih tkiv kot posledice staranja (t.i. nekirurški lifting),


  • pri oblikovanju in povečanju lic (zmanjšanje upadlosti lic),


  • za povečanje in korekcije ustnic,


  • pri dvigu ustnih kotičkov,


  • ob zmanjšanju podočnjakov,


  • pri povečanju brade,


  • pri manjših korekcijah oblike nosu. 

Kaj je mezoterapija?

Koža je izjemnega pomena in ženske, ki imajo kakovostno kožo, se počutijo zdrave in polne energije.Mezoterapija je neinvaziven postopek, pri katerem s pomočjo izredno tanke iglice vbrizgamo zdravilno učinkovino npr. hialuronsko kislino, vitamine, aminokisline, antioksidante v tisti sloj kože, kjer jih primanjkuje.Po postopku pacienti pravijo, da njihova koža izgleda napeta, spočita in sijoča.

Poseg ni boleč, ocenjuje se ga kot občutek manjšega neugodja. V primeru večje bolečine se lahko uporabi lokalna anestezija, ki pa se ob prvem obisku ne priporoča, saj pacienti običajno ugotovijo, da ni potrebna.Izboljšanje elastičnosti in glajenje drobnih linij na ženskih obrazih rezultira v navidezno nižji starosti.Poseg traja do 30 minut, rezultati so vidni po slabem mesecu dni in trajajo od 9 do 12 mesecev.

Tveganja pri polnilih

Vsak poseg je povezan z določenimi tveganji. Zato je pomembno, da razumete in sprejmete morebitna tveganja in zaplete, ki so z njimi povezani. Kljub temu da se pri večini pacientov stranski učinki ne razvijejo, je pomembno, da se natančno pogovorite o tveganjih, možnih komplikacijah, omejitvah in posledicah uporabe preparatov botulinum toksina in polnil.

Kontaktirajte me

Pia Hrovat, dr. dent. med.

Ukmarjeva 6 (blok A, pritličje)

1000 Ljubljana

Imate vprašanje? Pišite mi.

Hvala

!

Uspešno ste poslali sporočilo. Odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.

Lep pozdrav

,

Nasmeh Zdravju